تعامل مهمی بین عملکرد تیروئید، کنترل وزن،کاهش وزن و چاقی وجود دارد. به نظر می رسد مکانیسم های مختلفی دخیل باشند، و در مطالعات گروهی از افراد، الگوی تست های عملکرد تیروئید به تعادل چاقی و بیماری زمینه ای تیروئید در گروه مورد مطالعه بستگی دارد. افراد چاق با غده تیروئید نرمال تمایل به فعال شدن محور هیپوتالاموس-هیپوفیز-تیروئید با افزایش TSH سرم و هورمون های تیروئید در سرم دارند. از سوی دیگر، تفاوت های کوچک در عملکرد تیروئید تا ۵ کیلوگرم تفاوت در وزن بدن همراه است. کاهش وزن سریع پس از درمان کم کاری تیروئید آشکار ناشی از دفع آب محدود شده در بافت ها (میکسوادم) است. بسیاری از بیمارانی که برای پرکاری تیروئید تحت درمان قرار می گیرند، افزایش وزن سریعتر و بیشتری نسبت به کاهش وزن خود در مرحله فعال بیماری تجربه می کنند. مکانیسم این افزایش وزن بیش از حد به طور کامل مشخص نشده است.
با این حال، ساده ترین سؤال بالینی علمی و عملی در زمینه تیروئید و چاقی، ارتباط بالقوه بین عملکرد تیروئید و کنترل وزن و کاهش سریع وزن است و این موضوع در بسیاری از مطالعات مورد توجه قرار گرفته است. بررسی حاضر دادههایی را مورد بحث قرار میدهد که نشان میدهد حتی تفاوتهای کوچک در عملکرد تیروئید در یک جمعیت با تفاوت در BMI و با شیوع چاقی مرتبط است. این ارتباط پیچیده است، زیرا به نظر می رسد پرخوری با تجمع چربی و ایجاد چاقی، محور هیپوتالاموس-هیپوفیز-تیروئید را فعال می کند که منجر به تغییراتی در تست های عملکرد تیروئید می شود که با ناهنجاری های دیده شده در بیماری اولیه تیروئید همپوشانی دارند.
یکی از راه های کنترل وزن و جلوگیری از چاقی ورزش است. در این بین یکی از ورزش هایی که شامل تمرینات هوازی متعدد است، ایکس بادی می باشد. برای کسب اطاعات درباره فواید این ورزش و نحوه تمرینات آن می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید.
https://xbody.fit/%d8%a7%d8%b1%d8%aa%d8%a8%d8%a7%d8%b7-%d8%a7%d9%81%d8%b2%d8%a7%db%8c%d8%b4-%d9%88%d8%b2%d9%86-%d8%a8%d8%a7-%d8%ba%d8%af%d9%87-%d8%aa%db%8c%d8%b1%d9%88%d8%a6%db%8c%d8%af/